Drakiáda

03.10.2010 14:00

Tradiční drakiáda se 3. října konala opět na louce u Doležalové chaty (za Brachovýma). Počasí bylo chladnější, ale foukal příznivý vítr, takže zkušení účastníci neměli žádný problém dostat draky na oblohu. Soutěžilo se ve 3 kategoriích. 

O nejvýše létajícího draka

(1. místo Jan Pospíšil, 2. místo Martin Vyskočil, 3.místo Ondřej Škoda)

 
 

O nejoriginálnějšího draka

(1. místo Adam Zuck, 2. místo Tomáš Lefner, 3. místo Robin, Barbora a Lucinka Fojtovi)

 

V soutěži O nejmenšího létajícího draka zvítězila Kamila Vyskočilová, ostatní dvě ceny získaly soutěžící díky počasí a osudu - draci ulétly, a tudíž byly tak malí, že jsme je vůbec neviděli. 2. místo tedy získaly Lenka a Lucinka Všianská, 3. místo Barbora Fojtová.

 


 

Draci záletníci byli dlouho hledáni a detektivové měli výdrž - poslední drak se dokonce našel až za 54 minut. Starosta obce se před blížícími komunálními volbami nechtěl nechat zahanbit, a proto pro znovuzískání jednoho ze zatoulaných draků vylezl i na strom. O chvíli později jej následoval také Tomáš Pyrochta. 

Vítězové byli odměněni diplomem a sladkou odměnou. Všechny děti dostaly na posilněnou oplatek a teplý čaj. Dospělí si mohli pochutnat na tradičním svařáčku a aktivní rodiče byli též odměněni sladkou odměnou.   

   Všechny fotky jsou k dispozici zde

—————

Zpět