Košt slivovice 2013

21.02.2013 20:52

Letos se koštu slivovice účastnilo 18 vzorků. Po 250 koštech získala nejlepší známku (1,83) slivovice pana Josef Pavlíčka.

Na druhém místě se umístila slivovice dodaná Michalem Vyskočilem (1,93) a na bronzový stupínek vystoupal se svojí slivovicí Radek Janíček (2,0).

Více o vepřových hodech je napsané na webu obecbedrichov.cz:

 

 V sobotu 16.2.2013 se konal již 4. ročník vepřových hodů, které organizuje obecní úřad. Po loňském úspěšném průběhu byly opět spojeny s koštem slivovice. Vepřové hody nabídly výborné domácí zabijačkové speciality připravované již v pátek osvědčenou skupinou přísných šéfkuchařů a na slovo poslušného personálu, který se dostavil opět v plné sestavě. A to vše pod důkladnou kontrolou ředitelky celých vepřových hodů, která navíc zajišťovala náročné logistické operace spojené s touto akcí.

V tradiční čas v 11.00 hod. byl obecní sál již plný zájemců o připravené speciality, také pivo zajištěné panem starostou mělo patřičnou kvalitu a rozumnou cenu. Vepřové hody se tedy opět vydařily a všem, kteří se na jejich přípravě podíleli, patří poděkování.
Bude-li příští rok chuť a hlavně pokud bude ještě k sehnání vepřové maso, tak se snad opět setkáme.
                  
Následný košt 18 vzorků slivovice byl pro mnohé poněkud náročný, ale sklizeň ovoce v roce 2012 byla výborná, a tak i slivovice měla svoji kvalitu. Bez jakéhokoliv ovlivnění bylo provedeno celkem 250 odběrů a osvědčená skupina sčítatelů hlasů zjistila, že nejlepší slivovici mají u Pavlíčků. Blahopřejeme vítězi a věříme, že tato letošní nejlepší slivovice nebude určena pouze k domácí spotřebě a lze jen doporučit - třeba o Velikonocích -  návštěvu u letošního vítěze.     

 

Několik fotek z akce je zde.

—————

Zpět