Výlet do vinného sklepa v Kobylí

13.12.2010 19:59

V pátek 10. prosince směřoval další výlet pořádaný OS Trojlístek do vinného sklepa Vinařství Vajbar v Kobylí. V Brně byla menší zácpa a v Kobylí jsme na sebe mírně upozornili při parkování, nicméně v 7 hodin jsme do vinného sklepa dorazili. Na začátek si vybraní zájemci připravili svoje žaludky teplou večeří a poté jsme ve sklepních prostorech degustovali 12 vybraných vzorků včetně vína ledového. Pavel Fojt slíbil, že během celého výkladu zajistí pozornost publika, a překvapivě se mu to podařilo splnit :)

Po degustaci jsme se přesunuli do vinného klubu o patro výš, kde na nás čekala neomezená konzumace vína a nealkoholických nápojů. Byly také přiloženy obložené mísy se salámem a uzeným, různé druhy sýrů, tlačenka, pomazánka a čerstvé pečivo. Jediné stížnosti jsem zaslechl na škvarkovou pomazánku – že prý po ní druhý den ráno bolí hlava :). Při příští návštěvě vinného sklepa tedy škvarkovou pomazánku raději vynecháme…

Menší neúspěch vidím v tom, že se nám nepodařilo zcela naplnit autobus. Osob středního věku (duchen) jelo poměrně velké množství, ale počítali jsme s větším zastoupením mladší generace, která však preferuje spíše půllitr vychlazeného piva (svoji roli mohlo hrát i finanční hledisko).

Příští výlet bude koncem února někam do teplých vod a hlasováním v anketě (nebo vyjádřením se ve vzkazníku) máte možnost ovlivnit cílovou destinaci.

 

Více fotek ve fotogalerii. 

—————

Zpět